dagens blondin

Den 32:andra, vilken dag är det?


yours truly....

Jag vet inte riktigt vad jag ska skylla på. Kanske 13 timmar på Umeå Universitet..

efterlysning

Å Josefins vägnar (och mig och min mamma) eftersöker jag bloggtips.

Kvalifikationer:
Roliga och/eller välskrivna
Ska inte bara handla om att köpa (varken jeans, loppisgrejer som bara kostade en tia eller moiltelefoner)
Ska inte bara handla om vad ens barn har gjort idag


Josefin.... något jag glömt?

nu ska jag vara moralist

I pluggsyfte har jag sysslat mkt med bloggar den här veckan, jag har surfat mellan dem som en ritkig bloggknarkare (tro mig, det kommer snart att finnas som diagnos).

Och det finns en sak som slår mig, i princip alla handlar om att köpa grejer, det blir så tydligt när man går igenom dem en efter en. köpa köpa köpa. Eftersmaken blir ganska sur, jag tror att det är så här det känns att vara bulimiker. Och de hetsar upp varandra, alla vill ju ha det där nya, fina, glittrande.... och värst är att jag känner mig påverkad. Jag går också på skiten, man ska ha och man ska unna sig.

I arbete har jag gjort en lite jämförelse mellan Blondinbella och Underbara Clara, och rent sponant tror jag att man ser Blondinbella som "den onda" och Clara som "den goda", men Claras blogg handlar ju också mycket om prylar och införskaffandet av dem. Visst hon köper sina grejer på loppisar, men det handlar ju fortfarande om köpa köpa köpa. Så egentligen är väl ingen av dem ond eller god, men ganska fixerade vid sina prylar.


Jag tror att vi alla bara mår bra av lite finanskris, och ta det lite lugnt ett tag. Jag vet iaf att jag behöver en detox, jag ska låta både mitt visakort och bloggsurfandet få vila ett tag.

nu kör vi en öppen diskussion

Årets stora happening närmar sig med stormsteg, och nej, jag snackar inte om det lätt ångstframkallande 10årsjubileét. Jag snackar naturligtvis om Eurovisionhelgen, en av årets helger när jag vet att jag får träffa några av mina favoritmänniskor och njuta av dålig musik, spel & dobbel och att bara vara. (Förövrigt, vad är dobbel egentligen?)

Luleå har tidigare varit platsen för det hela, men de senaste åren (eller bara förra året?) har Umeå varit värdstad..... men nu i år är ju världen uppochner, människor har flyttat hit och dit, och det finns inga självklarheter längre.

Så frågan som jag ställer nu är: Vilka vill vara värdfamilj i år? Förslag som kommit fram är:
Bjenny
Subbe (det låter ju inte bra alls)


Bjenny skulle vara praktiskt, men ni är väl valplediga då och kanske vill ha lugn och ro. Subbe skulle ju också kunna funka, det är ju inte alls svårt att ta sig till Sundsvall, men om Bjenny vill följa med är det kanske svårt pga av valpen...


Vad säger ni? Vill ni battla om äran eller är det redan uppgjort?

Läser-Ser-Hör 11

Läser: Joe Hills novellsamling Vålnader. Kort och gott en kombo av vardagsrealism och skräck. Jag vill minnas att Karin inte var impad, men jag tycker faktiskt att den är bättre än En hjärtformad ask. Jag tycker att han skriver himla fint om vardagen, så han är verkligen inte bara en skräckförfattare (det diskussionen får vi ta en annan gång.) Läs den!

Ser: Inget jag minns.

Hör: Håkan hellström, de gamla grejerna. För att det är vår.

back in the city

fint att komma tillbaka till ett varm och soligt Ume, då glömmer man nästan hur värdelös denna stad kan vara under vintern.

Nu är iaf sommarskorna framtagna, men ballerinorna får nog vänta några veckor till


Läser-ser-hör, påskversionen

Läser: trädgårdstidningar
Ser: bara det lilla underverket som är hunden
Hör: Larz-Kristerz och Radiosporten
Äter: ananaspaj, ägg och jättemycket fisk
Kikar på nätet: Plantagen och jobbar på Boksnirkeln
Sover: gott
Tråkigt: att hockeyslutspelet redan är över
Pluggar: inte

utan min fantomenring

vill inte prata, vill inte försvara, vill inte kritisera

bara åka bil, hemåt

men hur svårt kan det vara?

Att plugga populärkultur
att analysera ett populärkulturellt fenomen
att analysera en serietidning
att analysera Fantomen


Jag är ju född och utbildad till detta kan man tycka

Jäkligt svårt är det.


Det är faktiskt värt en vetenskap

vem kan man lita på?

Väldigt trevligt att t.o.m biblioteksstudenter gömmer undan böcker i Röda rummet.... nice. Sånt gör mig så fantastiskt glad.

Jag känner iaf att jag inte kommer att ha så mycket tålamod att lyssna på vissa personers utlägg om allt och ingenting framöver.....

RSS 2.0