Läser-ser-hör 18

Läser: En enda man- Christopher Isherwood. Jättebra, verkligen jättebra. Vemodig & allvarlig på en o samma gång och så bra språk!

Ser: Bevvan går som eftermiddagstv på fyran nu. Kassa skådespelare, höga jeans, Dylans rynkor, Tori Spelling som inte säger ett knyst & moralkakor I love it!

Hör: När det är sommarvärme måste man ju lyssna på Håkan och Springsteen.

snyggt hemma.....

Bästa inredningstipset är ju ändå att bara se till att ha det städat.




Men det är verkligen inte så bara.



Jag är dock jäkigt nöjd över det flyt jag har just nu..... jag plockar till och med undan efter mig. Undrar hur länge till jag orkar hålla det igång?

En enda man

En enda man har förmodligen bara några dagar kvar här på SF i Umeå, men om du har chansen.... se den!


Colin Firth som universitetsläraren som lider av ett krossat hjärta sen hans pojkvän sedan 16 år dött. Det är dessutom 60-tal med allt vad det innebär av snygga kläder, typiska låga LA-hus med stora glasväggar, osynliggörande av homosexuella, spanjorer som klär sig som James Dean, cocktails till frukost m.m.
Mycket prat, ganska vemodigt men ändå riktigt humoristiskt mellan varven. En snygg film men med innehåll.



jag vill alltid vara frisk!

En del äldre människor är rädda för att gå till läkare. De har den erfarenheten att åkte man till sjukhus så dog man...jag kan förstå den rädslan. Jag är rädd för sjukvården för jag tycker att när jag går igenom de dörrarna har jag ingen som helst kontroll!

Jag trodde jag skulle vaccinera mig mot tbc idag. Nej, det skulle jag visst inte. Man måste tydligen göra ett test innan man för ta själva vaccinet.


Sköterskan gav mig en bassning för att jag gått till nus och inte till min vårdcentral. Ehhh.... för att vårdcentralen sa till mig att gå till nus! Jag gjorde det inte för att vara taskig eller snylta på landstingets pengar. Jag betalar ju faktiskt själv för besöket..... funny thing: jag betalar alltså för att få jobba inom hemtjänsten.


Problemet med sjukvård är väl att man lägger sitt liv och sin kropp i deras händer och förväntar sig att de ska kunna fixa ALLT. Jag förväntar mig att de ska veta allt och ha svaren på nästan alla frågor. Men de är ju bara människor, det går fel ibland. Men när de gör fel kan det få jäkligt stora konsekvenser....



och en sak som oroar mig nu.... vad är det egentligen som ska hända med det här testet?! Bölder, tbc, blodförgiftning!? Jag kan föreställa mig allt möjligt läskigt. Kommer jag ha få hepatit nu?

RSS 2.0