Ge mig!

Stickor, check!
Mandelkvarn, check!
Matassistent från ca 1970-tal, inkl korvstoppargrej. Check!


Det enda som saknas nu är lite botaniserande i det hav som kallas syrummet efter spännande stuvbitar som kan bli vad som helst!


Åh, vad jag älskar att vara i uppstartsfasen!

Det ena och det andra

Imorgon drar jag hem till Svanabyn, i ett par dagar ska jag gå omkring i skogsgröna kläder, tjocksockar och vara helt ofixad. Jag ska gå på långprommisar, baka tunnbröd och läsa gamla tidningar. Det ska bli så jäkla skönt. Sen åker jag hem till Umeå, tvättar håret och tar på mascaran, och det kommer bli minst lika skönt! Sån är jag.

åh fint!

Jag kan bli helt upprymd av glas och porslin, jag får en varm känsla i magen och vill gärna ta på det. Nu har jag läst på diverse bloggar att Lovisa Burfitt har designat för Rörstrand, jag har alltid gillat hennes illustrationer så det lät helt fantastiskt! Och det är det också..

Jag känner mig mest peppad på muggen och espressokoppen, koppen kan funka utmärkt för små desserter typ pannacotta el nåt annat sliskigt, mäktigt som passar bäst i små portioner. Burfitts illustrationer är så fina och de gör sig bra på porslin, enkelt men absolut inte tråkigt. Illustrationer känns också väldigt "nu," det skulle vara kul att ha i samlingarna för framtiden.

Jag dör

På ett halvår har jag slarvat bort mina två favoritkoftor, och jag blir så rosenrasande på mig själv att jag dör! Det känns som när jag var liten och bet i 8bits-konsollerna för att jag förlorade, men nu vill jag göra det på mig själv! Så jäkla onödigt juh!

argargarg.

Så är det idag.

Vad jag vill ha från loppis!

En av mina favvohobbys är att gå på loppisar, tyvärr har jag kommit till en fas i mitt liv då jag egentligen har allt! Åtminstone allt jag behöver och har plats för i lägenheten. =) Därför går jag gärna på loppis för andras skull (som i höstas när jag köpte ett par skor till Sara utan att hon provat dem, och kupan-tanten tyckte att jag verkade helt korkad.) Så om det är nåt speciellt ni behöver är det bara att säga till så går jag på jakt! Men jag har också några livsprojekt för egen del:


Servisen Pigg, jag har fått flat- och djuptallrikar i arv efter min mormor, men vill gäna samla på mig lite andra delar ur servisen (förutom kopparna, för de är faktiskt inte så fina.)

Allt möjligt som är tartanrutigt, i första hand en rejäl sjal eller halsduk. Obs, inte en fantasyklänning som på bilden.
Jag o min pappa samlar på tröjor från Helly Hansen, han gillar mest de brandgula men jag tycker att de blåa och röda är väldigt fina också. De vita varianterna däremot, går bort!


I teorin skulle jag kunna fixa allt detta snabbt på Tradera eller blocket, men det är juh inte lika roligt! Det är jakten jag vill åt, jag vill hitta mina fynd billigt efter mycket envishet och snokande. Det ska ta tid! Och känslan är fantastisk, att bland en massa rat på ett loppisbord hitta en lite assiett som kostar tio kronor. Som sagt, jag ser det som livsprojekt.

Sen ska man inte heller glömma vilken skattkälla loppisar är för orginella och prisvärda presenter! Jag går mycket hellre till ett Kupan och köper vacker porslin i bra kvalitet, än ger pengar till Ikea för skräpgrejer som kommer att slängas i nästa flytt. Det är bra för mig, den som får presenten och för miljön!

RSS 2.0