flyttstäda

jag gör det, men är nog inte effektiv. Simultanpackar, en halv kökskartong, en bokhyllekartong och en klädväska. Kan liksom inte packa på ett ställe åt gången.


upptäcker att jag "lånat" singlar från studentradion, hmm, förhoppningsvis preskriberat nu.


skottar balkongen med en barnskyffel. Det går.


funderar starkt på att bara kasta alla jäkla papper. räkningar, jobbpapper, skolpapper i all oändlighet.

littvetenskapligt

Nog har J.K Rowling lånat en hel del från annan litteratur och populärkultur. Det mest uppenbara är ju att grundstoryn... barn med magiska färdigheter i ett London där det finns passager till en annan värld, taget från   Hemligheten på perrong 13 av Eva Ibbotson.


Och nattbussen som dyker upp när man behöver den påminner väldigt mycket om kattbussen i Hayao Miyazakis Min granne Totoro. Som i sin tur är klart influerad av Alice i underlandet. Jag antar att slutsatsen är att allt som skapas kommer någonstans ifrån. Och det kan man inte bli irriterad över, det bara är så. Men ibland kan man tycka att författare och diverse kreatörer borde likt artister/låtskrivare kreditera orginalet när man "samplat" lite väl mycket.

När jag läste Mårten Sandéns Den femte systern var det också väldigt tydligt att han läst en del Selma Lagerlöf, vilket gör mig bara glad. Kul att läsa fantasy som "gräver där den står", alltså i svensk folksägen, med vättar, troll och andra väsen. Mer sånt!


Något att analysera över en kopp te.



hur jag funkar

Det här med många järn i elden: inte min grej.


Minns när jag pluggade, sände radio, var ordförande, var med i bivus, jobbade på Ub, jobbade på Semantix och klubbade och kollade spelningar mest varje helg. Klart att det inte gick så bra, klart att mycket blev lidande. Klart att skolan inte funkade eller min kropp o själ. Jag är inte gjord för sånt. Jag vill ju egentligen inte göra mer än en stor grej per dag. Jag blir trött och måste dra mig undan. Och jag får dåligt samvete för att jag är så osocial och inte gör saker jag sa att jag skulle. Till slut gjorde jag ingenting, och det blev också fel. Tror jag är nånstans mittemellan nu, hoppas jag kan hålla det så.


Varför arbetar man emot sin personlighet?

Att välja bokhylla kan ta ett helt liv!

Hittade en fantastisk länk från bokhora.



hej nyårsdepp

crap och helvetesjävlaskit.
idag är en dålig dag.
blä.


god natt.

nytt år, nytt hem!

tur man inte är nån storbloggare som t.ex. underbaraclara som blir grundligt utskälld av sina läsare när hon tar ledigt nån dag. Jag vet inte vad jag skulle råkat ut för då? Brevbomb? =)




Vad nytt? Jag är i flyttartagen och många av mina tankar cirklar kring det just nu. Fick mycket inspiration efter att ha besökt två fina hem under nyårshelgen. Mitt största dilemma är hur jag ska förvara mina böcker, har några ideér kring vad som skulle vara snyggt och praktiskt men också ekonomiskt genomförbart. Jag (som alla andra vänsterakademikermedelklass) gillar ju stringhyllorna, men då skulle jag helst vilja ha en golvvariant, men de är hiskeligt dyra och omöjliga att köpa second-hand. Jag tycker också om nätta 60-tals bokhyllor i teak. Men det som gör mig tveksam till teaken (och stringhyllorna) är att de känns så uppenbara. Som ni antagligen vet är allt jag äger och har ärvt eller loppisköpt, jag har mycket gamla grejer helt enkelt. Och jag tycker det blir lite tråkigt när det ser ut som att man bor i nån utställningsmonter, typ lika tråkigt som han som köpte ett ikeavardagsrum. Visst, det kan vara jättesnyggt, absolut, men det är inte så jag vill ha det hemma hos mig. Så teakhyllan går nog bort. Ett annat alternativ är ju Billy-hyllorna, de är ju klassiska, men ändå känner jag inte riktigt peppen (ja, vilken jävla i-landsmänniska jag ÄR!) Något som jag däremot börjar peppa för: konsolhyllor. Jag tror det kan bli fantastiskt! Superenkelt, nästan minimalistiskt. Bara böcker och en o annan pryl som syns, själva hyllan blir nästan osynlig. Och av alla alternativ är det förmodligen det billigaste.

Vad tror ni?


RSS 2.0