Nu ska jag äntligen se Loreen

I tisdags erkände jag för Maja att jag inte sett den svenska finalen, hon blev chockad, det är nog jag också egentligen. Jag kan inte ens minnas vad jag gjorde istället? Faktum är att jag inte såg någon av delfinalerna. Världen är ur led, som man säger om man är lite pretto.


Världen blev ännu mer ur sin led när Sara breakade nyheten att mina vänner i Sundsvall dumpar mig detta eurovisionår för att istället se Black Sabbath (men man måste uppskatta ytterligheterna.) Jag har gått igenom alla faser av sorg, förnekelse, ilska, acceptans. Det blir en eurovision på Mariehemsvägen, tur att jag har en bra back-up plan. =)

Det blir en helt ny eurovisionhelg, men samma dåliga låtar och samma crappiga skämt på knakig engelska. Same same but different. Jag antar att traditioner är till för att göras om.

Är jag galningen i trappuppgången?

Jag börjar tro att mitt hus är något slags boende egentligen, för de lite svagsinta ni vet. Jag har knappt träffat någon som frivilligt hälsar när vi möts i trappuppgången. De tittar inte i ögonen och trycker sig mot väggen när vi går förbi varandra. Ja i princip iaf. Jag har aldrig varit med om såna här grannar tidigare! Jag har haft några riktigt odrägliga grannar men mest bara lagomt trevliga. Jag har absolut inga förväntningar på att vi ska bli bästisar och dricka kaffe tillsammans, men är det mycket begärt att vi kommer till en punkt när man åtminstonde "lerhälsar" när vi ser varandra på Ica? En av grannarna tackade inte ens när jag höll upp dörren för honom.... vad är problemet?! Jag börjar nästan bli nojig över att det är något fel på mig, ser jag arg ut? Luktar jag? Eller är det som i Inception? Är jag en galen Leo di Caprio utan insikt. Hör jag också hemma på det här boendet?

saker som gör mig glad

jag kan tänka mig att ni tror att jag alltid är sur eller förbannad, och ofta är det nog så också!


men inte när jag
sitter o kollar klipp efter klipp på youtube, sökandes efter nån fantastisk cover som jag ännu inte sett/hört
lyckas steka plättar utan att de går sönder
dricker kaffe ur pappmugg och glor på människor
slutar litelite tidigare och cyklar hem i finväder och känner mig fri!

saker som gör mig förbannad

putsa fönster
slå öljetter
när cykelrumsdörren slår över vaden
att det alltid ska blåsa
när ägg går sönder medan det kokar

RSS 2.0