funderingar från ett kontor

Det är dags att skrota den kommunala musikskolan. Vänstermänniskor har länge påstått att det är musikskolan som står bakom det svennska musikundret, jo för vi har ju så himla många lyckade artister... typ Ace of Base och Bashunter. Men det vänstermänniskorna inte pratar om är vad musikskolan egentligen leder till:

Gatumusikanter, detta djävulens påfund. Snorungar som är stolta över att de kan spela Smoke on the water och Yesterday. De spelar de här låtarna minst två gånger varje dag.... och jag ska sitta här nästan varje dag i sommar!

Är det meningen att staten ska bekosta gatumusikanter, trubadurer och cover-band?! Det är iaf inte därför jag betalar skatt....

första gången.... ever!

Idag har jag pratat med en person som hette Jannice.... fast jag vet inte om hon stavade med c, förmodligen inte. Det är lite extra ovanligt, bara för att min mamma är så speciell.

Läser-ser-hör 14

Läser: Barack Obamas biografi, inte alls dum. Jag kan tänka mig att han är en sån man blir starstruck av att träffa, även om han inte hade varit president i USA.

Ser: människor som sitter på uteserveringar

Dricker: Perkulator-kaffe och violte

Humör: gott om än lite trött

Bloggar jag GILLAR

för ett tag sen gnällde jag på alla tråkiga bloggar som finns där ute i sajberrrymden, men allt är inte åt helvete.


Magdalena Ribbing skriver väl inte egentligen en blogg, men jäkligt underhållande.

Den här tjejen gillar sånt som är prickigt och 80-taligt

Min favvo-artist skriver om låttexter (Josefin, är det du som härmer henne eller är det hon som härmar dig?)

Nope

Nej, jag har än så länge i mitt snart 26-åriga liv inte firat midsommar i stadsmiljö, och det kändes ganska bra.

Jag ägnade min helg åt att inte göra något speciallt, förutom en kraftansträngning när jag dammsög och skurade husvagnen, som är mindre än mitt gamla korridorsrum.

Jag hoppas att ni hade det lika bra!

Fira midsommar i stan

kan man göra det?

Lite konstigt är det allt..

Fira midsommar i stan

kan man göra det?

Lite konstigt är det allt..

Läser-ser-hör 13

Läser- Silmarillion och Bestiarium av Mare Kandre

Såg- Sista avsnittet av Cityakuten, det var verkligen som ett "Best of"-avsnitt. Kanske inte så fantastiskt, men nu är det sett. Roligt förövrigt att tv3 haussar det som sista avsnittet när vi alla vet att de typ snart kommer att låta serien gå som evighetsrepris lagom till middagstv.

Hör- Vägarbete och regnsmatter

Äter o dricker- minivattenmelon och sangria, trots bristen på sol och värme

nedräkningen

Nu är det inte ens tio dagar tills jag fyller 26, helt vansinnigt. För tio år sedan var det svårt att tänka sig att man kan bli så här gammal, jag kunde verkligen inte se det framför mig. Nu, tio år senare, tycker jag inte att det är så himla stor skillnad. Jag har gått från cider till vin,  börjat med högklackat och slutat med högklackat, jag vill hellre äta en god middag än att shoppa kläder. Men jag tycker fortfarande att Håkan Hellström är bäst, mina "bästisar"  är demsamma och jag är en popkulturnörd förklädd till bibliotekarie.  Jag är i stort sett samma människa som då.


Jag har krisat lite över den kommande födelsedagen, men så insåg jag att jag vill inte vara nån jäkla Ally McBeal, det känns så töntigt att vilja vara yngre än man är, eller romantisera över tonåren som Henrik Berggren. Nope, på tioårsfesten ska jag frossa i högstadiet men sen får det vara nog. Då ska jag vara 26.

sommar i sundsvall

Jag skulle vilja, men jag kan inte påstå att det är särskilt strålande väder i Sundsvall i helgen. Helt ok på värmefronten, men solen är någon helt annanstans.

Jag o Sara har haft en mathelg, det låter groteskare än vad det är. Det innebär räkchips, rågmackor m ost, grillad macka med dijonsenap och flottiga tapas. Jag tycker man kan spendera pengar på mat när man inte har spenderat dem på något annat.... har man budgeterat liksom.

Morgondagen innebär bussresa tillbaka till Umeå och förberedelser inför jobbsommar '09.

(ok, jag ska försöka vara lite roligare och produktivare)


dålig bloggare

Sommarlov är inte någon bra förutsättning för den här bloggen....  vi får se vad det blir


sista helgen i maj

jag hade en grym kväll på Babylon i lördags, jag tror att det är den roligaste klubben i Umeå just nu. Röjigt, roligt och inte så jäkla indie-coolt...... det är så skönt när saker inte är coola. Då kan man andas, skratta hjärtligt och kramas på riktigt.


Det var en sån där ultimat sommarkväll, när man cyklar omring i stan och känner sig fri och typ the time of your life.  

Brännbollsyran skippade jag nästan helt, kolla in två matcher, snackade radio och hånade kajenfesten. Och det är jag ganska nöjd med....

RSS 2.0