istället för att skriva; sy!

ett väldigt tacksamt syprojekt: buffar. Lika billigt som att loppishandla (skulle ev kunna kompineras med loppis genom att köpa stuvbitar på t.ex. Kupan då man inte behöver så stora tygbitar), enkelt att göra då man bara behöver kunna klippa och sy raksöm/sicksack. Raksöm funkar på buffar, trots att det är trikå, eftersom tyget bara ska sitta ihop (om ni förstår vad jag menar.) Det enda som krävs, vilket är nog så svårt, är att komma sig för. Men när man väl gör det tar det typ en kvart.

Mått: ca 30 cm på "höjden"+ bredden på ditt huvud. Sy en cylinder med raksöm. Sick-sacka kanterna. Klart!

nån slags kris.

Damn it! Jag vill skriva smarta texter om PanAm, Mad men, vänskap i vuxenvärlden, stickning, lapptyger som ligger o dräller. Men det finns inte där! Fan, jag tror pluggandet har snott allt av mig, först slutade jag läsa och nu kan jag inte skriva heller. Vd finns då kvar? Jag kan ju inte bara vara nån slags utomhustyp som springer en gång i veckan. Till slut kommer jag bara att kolla på tv, läsa bloggar och diska. Blä.




fake

Jag vet inte om det finns nåt mer själlöst än fabriksbakad tigerkaka, det är det sorgligaste som finns! Något som ska vara så fantastiskt gott och frestande. Köpta sockerkakor/tigerkakor är som artificiell banan-, melon- el körsbärssmak, det smakar liksom inte som det de påstår sig ska smaka. De är något helt annat, men jag vet inte riktigt vad.

Jag vill ha en räv.

Ibland är livet tråkigt, grått och blåsigt.




Jag vet att det är ett jättelångt klipp, men snälla kolla på den ända till slutet! Det nästan bästa med det är när man hör hur mannen som filmar inte kan sluta skratta. Feelgood-internet när det är som bäst.

slow shopping

jag följde med Maja o Per till Nolialoppisen idag, där hittade jag ett bord där de sålde jättemånga delar ur Pigg, min älskade servis. Jag hade en strikt budget, och jag har ju redan berättat om att jag ser servisen som ett livsprojekt, så det blev bara en större djup-/serveringstallrik. Jag stod där med stor beslutsångest för det var verkligen jättefina delar, alla var helt perfekta och det var många "udda" delar som jag inte har sen tidigare, olika serveringsfat och tillbringare... ahhhh!  Jag "Homer-dregglar" när jag tänker på det.  Men som sagt, livsprojekt.


Det roliga är, som Anna frågade senare, vad ska man ha den till? Vad brukar man använda djupa serveringsfat till? Det är ju inte fråga om en soppskål precis.. Vi kom fram till att det får bli en jäkla massa pressad potatis.




musik på avstånd

Jag tänker att jag inte ska tycka om en gitarrspelande granne, men det gör jag faktiskt. Iaf när det är en granne som har bra musiksmak. Jag tror att det är han (för jag tror fördomsfullt att det är en han) som även spelar den braiga festmusiken. Det är ganska trevligt att dricka kaffe, kolla stickbloggar och lyssna på hans spelande.

RSS 2.0